fbpx

Så blir du mingelmästare i Almedalen

Almedalsveckan närmar sig med stormsteg, och med bara några veckor kvar är mångas mingelscheman redan fulltecknade. För att få ut det mesta av den korta tid man ofta har på varje mingel är det viktigt att ha förberett sig väl. Här är våra tips på hur du blir en mingelmästare i Almedalen.

Definiera varför du är där

Att slå fast för sig själv vad man vill få ut av Almedalsveckan är A och O för en lyckad upplevelse. Ska du träffa nya kunder, odla relationen med affärskontakter, påverka politiker eller marknadsföra ditt bolag? Klargör målsättningarna för dig själv så blir det mycket lättare att planera ditt besök.

Förbered din pitch

I Almedalen kan man plötsligt hamna bredvid en börs-VD eller minister. Se därför till att ha din hisspitch redo – en max trettio sekunder lång presentation av dig själv och ditt viktigaste budskap. Gör den så intressant som möjligt (inte säljig!) och avsluta med en öppen fråga.

Följ upp!

Låt inte din lyckade upplevelse i Almedalen gå till spillo genom att inte underhålla kontakten efteråt. Tänk på visitkort, kör du digitalt eller analogt? Förbered detta. Spara de visitkort du får, och skriv en liten minnesnotering på det som du kan nämna när du söker kontakt igen. Lägg även till dina nya kontakter på Linkedin – efteråt kan du skicka ett meddelande där du tackar för den trevliga pratstunden och föreslår hur ni fortsatt kan driva era gemensamma frågor.

Lycka till med minglet – och kom ihåg att ha kul!


2019-06-20
Susanna Jertel | PR-konsult

Back to news